Lucio löydettiin eräästä malagalaisesta lähiöstä. Itse asiassa tarhalle ilmoitettiin koirasta, joka vaelteli alueella ympäriinsä ja alueen asukkaat heittivät koiraa kivillä. Se ei puolustautunut eikä paennut ja onneksi tarhan työntekijät saivat pojan kiinni. Tullessaan Lucio oli laiha, sillä oli korvatulehdus, ihotulehdus, haavoja ja vain muutama hammas, koska se oli todennäköisesti kadulla ollessaan syönyt kiviä. Onneksi Lucio on nyt kuitenkin parantunut kaikista fyysisistä vammoistaan ja pystyy syömäänkin vaikka hampaita ei ole enää paljon. 

Lucio on rauhallinen, kiltti ja nöyrä koira. Se on erittäin ystävällinen ja tulee toimeen kaikkien koirien kanssa. Se ei ikinä ole aiheuttanut minkäänlaisia ongelmia. Myös kissojen kanssa Lucio on ok. Lucio ei ole leikkisä, mielummin se vaan kulkee patiolla itsekseen. Alussa Lucio oli todella masentunut ja vaikka se onkin jo vähän reipastunut on se silti kovin surkea näky kyhjöttäessään häkissä omissa oloissaan. Se ei juokse vastaan tai hypi innoissaan, jos häkkiin menee. Makoilee vaan paikallaan ja odottaa, että joku rapsuttaisi. Luciolla on kovin surullinen ilme, todennäköisesti johtuen siitä, että sitä on kohdeltu niin huonosti. Silti se ei ole ikinä ollut aggressiivinen ketään kohtaan. Lucio on noin 50cm ja 20kg. 

Lucio sairastaa leishmaniaa, sillä on nivelrikkoa takajaloissa ja patti rinnassa, joka ei kuitenkaan ole kasvain eikä vaadi toimenpiteitä. 

Lucio ansaitsisi vihdoin päästä rakastavaan kotiin opettelemaan, mitä oikea koiran elämä on, olla rakastettuna pehmeällä sängyllä maaten.

Katso video

 

1. Jokaisen adoptointia harkitsevan tulee ensiksi tutustua sivujen Adoptio-osioon.
2. Seuraavaksi tulee täyttää kotiselvityslomake, jolla annetaan tärkeitä adoptioon liittyviä taustatietoja yhdistykselle ja koiravaraajalle.
3. Tämän jälkeen voit olla yhteydessä koiravaraajaan ja keskustella koirasta sekä adoptioon liittyvistä asioista tarkemmin. Yhteystiedot alla.

HUOM!
Koira on kuvailtu sen perusteella, minkälaiseksi koiran luonne ja käytös on arvioitu tarhaympäristössä. Luonne ja käyttäytyminen voivat siis muuttua kotiin tullessa.

Lisätietoja:

tiedotmaria

PVM 29.7.2018