Señorito on pelastettu kunnalliselta tarhalta, jonne omistaja oli jättänyt sen metsästyskauden päätyttyä. Señorito on ollut vasta vähän aikaa tarhalla, eikä ole oikein sopeutunut sinne. Se ei viihdy häkissään yksin, mutta kun vapaaehtoiset tulevat se rentoutuu ja rauhoittuu. Leikkialueella se mielellään leikkii ja juoksee muiden kanssa. Häkissään voi olla hieman dominoiva ja mustasukkainen ihmisten huomiosta, mutta ollessaan häkin ulkopuolella ei näitä piirteitä ole. Hihnassa kävelee nätisti taluttajan vierellä. Señorito on noin 65cm ja noin 28kg.

22.1.2020 Senorito elää häkissä jossa seurana on kaksi narttua eikä ongelmia ole. Urosten ja kissojen kanssa samaan kotiin Senorito ei valitettavasti sovi. Senorito on ollut tarhalla pian vuoden ja se näyttää masentuneelta. On myös kovin lihava, kun ei pääse säännöllisesti liikkumaan tarpeeksi. Senorito voisi sopia myös ainoaksi koiraksi.

Katso video

HUOM!  Galgojen juoksuttaminen radalla ei ole sallittua. Koiralla voi olla vanhoja vammoja joita ei päälle päin huomaa. Radalla juostessa koira keskittyy täysipainoisesti "saaliin" kiinni saamiseen eikä välttämättä huomaa kipua. Seuraukset voivat olla vakavia.

METSÄSTYS: Galgot ja podencot metsästävät juoksemalla saaliin kiinni ja tämä tapa metsästää on Suomessa laissa kielletty. Näitä rotuja ei siis saa käyttää metsästykseen.

Lisätietoa galgoista ja podencoista

1. Jokaisen adoptointia harkitsevan tulee ensiksi tutustua sivujen Adoptio-osioon.
2. Seuraavaksi tulee täyttää kotiselvityslomake, jolla annetaan tärkeitä adoptioon liittyviä taustatietoja yhdistykselle ja koiravaraajalle.
3. Tämän jälkeen voit olla yhteydessä koiravaraajaan ja keskustella koirasta sekä adoptioon liittyvistä asioista tarkemmin. Yhteystiedot alla.

HUOM!
Koira on kuvailtu sen perusteella, minkälaiseksi koiran luonne ja käytös on arvioitu tarhaympäristössä. Luonne ja käyttäytyminen voivat siis muuttua kotiin tullessa.

Lisätietoja:

tiedotmaria

PVM 13.4.2019