Jotta koirat pääsisivät Espanjasta Suomeen uuteen kotiinsa, pitäisi niille löytyä kuljetus. Tässä asiassa voivat auttaa kaikki Espanjasta Malagasta Suomeen lentävät henkilöt suostumalla toimimaan ns. "lentokummina", eli ottamalla mukaansa Suomeen matkustavan koiran tai useampia.


Koiran lentokummina toimiminen on helppoa ja siitä ei aiheudu matkustajalle juurikaan ylimääräistä vaivaa eikä lainkaan rahallisia kustannuksia. Koira tuodaan tarvittavine asiakirjoineen kentälle tarhan vapaaehtoisten toimesta ja laitetaan kuljetuslaatikossa koneen ruumaan. Koira tarvitsee vain jonkun koneessa olevan matkustajan, jonka nimellä se matkustaa koneen ruumassa "matkatavarana". Koiran mukaan ottaminen ei vähennä matkustajan sallittuja matkatavaramääriä, vaan se kirjataan erikoismatkatavaraksi. Yhdistys tilaa koirien lentopaikat ja huolehtii niiden maksuista. Koirien passit, TRACES todistukset ja mahdolliset muut paperit matkustavat lentokummin käsimatkatavaroissa.


Lentokummia tullaan Suomessa vastaan saapuvien tuloaulaan. Lentokummi kuljettaa koirat tullialueen läpi, jonka toisella puolella odottavat koiran uudet omistajat sekä yhdistyksen edustaja. Jos siis sinä tai tuttavasi on lähdössä Aurinkorannikon alueelle ja lentämässä sieltä takaisin reittiä Malaga-Helsinki, niin otathan yhteyttä, niin jutellaan tarkemmin! Voimme tuoda koiria vain suorilla lennoilla, eli tällä hetkellä Finnairin tai Norwegianin lennoin. Koirapaikat tällä reitillä ovat usein täynnä, joten pyydämme kummeja ilmoittautumaan mahdollisimman aikaiseissa vaiheessa.


Kauttamme Suomeen adoptoidut koirat tuodaan Suomeen maahantulovaatimuksia noudattaen. Kodittomat Espanjan Koirat ry on rekisteröitynyt Eviran määräysten mukaisesti kaupalliseksi maahantuojaksi. Koirat merkataan määräysten mukaisesti Eurooppalaiseen TRACES järjestelmään ja asian todentavat dokumentit matkustavat koiran passin mukana.

Miia Marjamäki (Espanja)                    
p. +34 600 834 626                               
miia(at)espanjankoirat.com                 

Maria Keravuo (Suomi)
p. +358 45 8581412
maria(at)espanjankoirat.com