- Neuvo 1: Kun koira vetää, nykäise hihnasta ja karjaise.
- Neuvo 2: Aina kun koira vetää, pysähdy ja jatka matkaa vasta, kun hihna on löysällä.
- Neuvo 3: Palkitse koira antamalla sille nakkeja aina, kun se tulee lähellesi.
- Neuvo 4: Tee itsestäsi koiran silmissä mielenkiintoisempi kuin kaikki se muu, minkä luokse se vetää.
Contents
- 1 Miksi koira puree hihnaa?
- 2 Miten saada koira kävelemään hihnassa?
- 3 Miten koiran saa rauhoittumaan?
- 4 Milloin koira ei ole enää pentu?
- 5 Mitä tehdä kun pentu riehuu?
- 6 Miten purkaa koiran energiaa?
- 7 Miten opettaa pentu kulkemaan hihnassa?
- 8 Miten opettaa koira kävelemään?
- 9 Miten harjoitella rauhoittumista?
- 10 Miten opettaa koiralle ettei hypi?
- 11 Miten rauhoittaa kiihtynyt koira?
- 12 Minkä ikäisenä koira on täysikokoinen?
- 13 Pitääkö koiranpentua käyttää yöllä ulkona?
- 14 Onko koiralla murrosikä?
- 15 Miten päästä eroon Remmirähjäyksestä?
- 16 Mitä tehdä kun koira hyppii päälle?
- 17 Miten lopettaa koiran Näykkiminen?
- 18 Miksi koira hyppii vasten?
Miksi koira puree hihnaa?
Yksi tapa koira purra hihnaa on, että se on pentu -iässä ei ole oppinut mitä voi ja mitä ei voi tehdä. Pelaamisen ja hinaamisen hihnan pitäisi olla tabu jopa koiranpennulle. On myös tärkeää, että nuoret koirat oppivat katkaisusignaalin, kuten ‘pois’ tai ‘ei’.
Miten saada koira kävelemään hihnassa?
Kokeile pysähtyä, kun koira vetää
Kun koiran hihna kiristyy, pysähdy, jottei se pääse kiskomalla eteenpäin. Kun hihna löystyy, kehu ja palkitse koiraa ja jatka kävelyä. Tarvittaessa käänny poispäin halutusta kohteesta, ja kun koira kävelee nätisti, palkitse se kääntymällä takaisin.
Miten koiran saa rauhoittumaan?
Rauhoittumisen opettaminen koiralle
- Ota itse mukava asento ja istu alas, jos se on mahdollista.
- Käyttäydy rauhallisesti, hengitä syvään, pyri itse olemaan rento.
- Ota pentu lähellesi tai syliisi.
- Pidä koiraa lähelläsi ja silitä sitä lempeästi ja varmasti.
Milloin koira ei ole enää pentu?
Koiran katsotaan aikuistuvan noin 2–3 vuoden iässä. Kertyneet kokemukset ovat muovanneet koiraa, joten pennun ja nuoren koiran kanssa tehty sosiaalistaminen näkyy nyt. Aikuinen koira ei reagoi enää yhtä voimakkaasti vastaantuleviin uusiin asioihin, sillä se tietää jo kuinka sen tulee käyttäytyä.
Mitä tehdä kun pentu riehuu?
Mikäli koira riehuu ulos lähdettäessä (hyppii, vinkuu, haukkuu, hyrrää jne.) ja käytös alkaa jo kun suunnittelet ulos lähtöä, palaa takaisin sohvalle ja odota, että koira rauhoittuu. Kun koira on rauhoittunut, tee taas lähtöä. Toista, toista, toista
Miten purkaa koiran energiaa?
Koira voi esimerkiksi purkaa energiaansa pureskelemalla huonekaluja tai kenkiä. Toiset koirat saattavat tekemisen puutteessa alkaa vahtia kotia tai tonttia ja räksyttää. Siksi koiran aktivointi on tärkeää sekä koiran että omistajan hyvinvoinnin kannalta.
Miten opettaa pentu kulkemaan hihnassa?
Opeta siis kontakti koiralle ensin!
Kun pääset kontaktin opetuksessa niin pitkälle, että pystyt palkitsemaan koiraa kontaktista 2-3 sekunnin välein myös silloin, kun liikutte, voit laittaa koiralle valjaat ja hihnan (katso video pantaan tai valjaisiin opettelusta), ja jatkaa harjoittelua kytkettynä.
Miten opettaa koira kävelemään?
Steve ei välitä kummalla sivulla koira kävelee. – Se voi olla missä vain minun ympärillä, kunhan se ei vedä. Harjoitellakseen tätä, voit liikkua vain muutaman askeleen kerralla. Joka kerta kun koira pysähtyy samaan aikaan tai pysyy lähelläsi, palkitse se.
Välisumma | – |
---|---|
Yhteensä | – |
Miten harjoitella rauhoittumista?
Aloita pienestä, vaikeuta pikkuhiljaa, jos koiralle on liian vaikeaa, palaa askel taaksepäin. Muista kaikissa rauhoittumisen opettamistilanteissa olla itse täysin rauhallinen. Jos sinua alkaa hermostuttamaan tai olet itse energiaa täynnä, kannattaa lopettaa treeni ja treenata jokin toinen ilta.
Miten opettaa koiralle ettei hypi?
Mikäli ongelmana on, että koira hyppii itseäsi vasten palatessasi kotiin, älä reagoi koiraan, vaan käännä sille selkä ja tarvittaessa poistu takaisin ulos. Mikäli koira alkaa hyppiä ollessasi jo sisempänä asunnossa, käänny selin koiraan sen alkaessa hyppiä ja mikäli tämä ei riitä, poistu ovesta.
Miten rauhoittaa kiihtynyt koira?
Tarjoa namit koiralle rauhallisesti viltin päälle, älä suoraan koiran suuhun; näin koira pysyy todennäköisemmin myös rauhallisena. Jos koira alkaa kiihtyä syystä tai toisesta, lopeta harjoitus ja mieti, miten voisit seuraavalla kerralla kannustaa rauhallisempaa olotilaa. Sano lopuksi ”vapaa” ja lopeta harjoittelu.
Minkä ikäisenä koira on täysikokoinen?
Nuoruusikä loppuu, kun koirasta tulee sukukypsä noin 6-12 kuukauden iässä. Pienet ja keskikokoiset rodut saavuttavat aikuispainonsa 9-10 kuukauden iässä, suuret rodut 11-15 kuukauden iässä.
Pitääkö koiranpentua käyttää yöllä ulkona?
Koiranpentu voi virtsata hereillä olleessaan kerran tunnissa ja ulostaa 4 kertaa päivässä, myös yöllä 1–2 kertaa. Puolivuotias koira virtsaa 3–4 kertaa päivässä ja ulostaa 1–2 kertaa, joten koiralle tulee tarjota mahdollisuus ulkoiluun vähintään 3–4 kertaa päivässä.
Onko koiralla murrosikä?
Koira tulee murrosikään keskimäärin 6–15 kk iässä, pienille roduille se usein koittaa aikaisemmin, kun taas isommille myöhemmin. Vaihe menee yleensä ohi 1,5 vuoden ikään mennessä, mutta joillakin se voi kestää myöhempään. Koira aikuistuu täysin vasta noin 2–3 vuotiaana.
Miten päästä eroon Remmirähjäyksestä?
Remmikäytöksen opettamisessa palkkion oikea-aikaisuus on tärkeää. Koska namia tuskin ehtii tarpeeksi nopeasti antaa, kannattaa koira opettaa siihen, että oikea suoritus merkitään joko naksuttimella tai tietyllä sanalla tai äänellä. Silloin koira tietää tehneensä oikein, ja että luvassa on makupala.
Mitä tehdä kun koira hyppii päälle?
Nyt loppui se ihmisiä vasten hyppiminen – Kuusi vinkkiä hyppivälle koiralle
- Älä moikkaa hyppivää koiraa. Helpoin niksi on ilman muuta vain olla huomioimatta hyppivää koiraa.
- Pidä koira kiinni vieraiden tullessa.
- Anna koirallesi jotain kannettavaa.
- Pidä koira liikkeessä
- Laskeudu koiran tasolle.
Miten lopettaa koiran Näykkiminen?
Lisäksi pennulla on omia pehmoleluja, joidenka kanssa leikitään ja se saa purkaa taisteluhimonsa niihin Toinen keino on eristää, eli laita toiseen huoneeseen hetkeksi yksin jos ei sana mene perille. Siinä olet oikeassa, pureminen ja näykkiminen pitää kitkeä kokonaan pois.
Miksi koira hyppii vasten?
On normaalia, että koiranpentu hyppii vasten, kun sille antaa ruokaa tai vinkuu, kun se jätetään yksin. Ylenmääräinen kerjääminen, tökkiminen, vinkuminen, haukkuminen, huonekaluille hyppely ja lelujen tuominen ovat esimerkkejä huomiohakuisesta käytöksestä.