Akadama on pienehkö keskikokoinen podenco, jonka hylkäsi tarhalle metsästäjä. Entinen omistaja ei halunnut Akadamaa pitää koska koirasta ei ollut metsästäjäksi. Akadama oli tarhalle tullessaan täynnä haavoja ja arpia, mistä voi hieman päätellä millaisissa oloissa tyttö on ollut..

Akadama on todella hellyttävä podencotyttö, rakastaa ihmisen seuraa ja huomiota kovasti. Tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa ja tykkää kovasti palloleikeistä. Akadama on podencoksi melko rauhallinen ja ihmisrakkaan luonteensa vuoksi voisi sopia myös lapsiperheeseen, jossa lapset olisivat mielellään jo kouluikäisiä. Akadama on 45-50cm korkea ja painaa noin 14 kiloa.

HUOM!  Galgojen juoksuttaminen radalla ei ole sallittua. Koiralla voi olla vanhoja vammoja joita ei päälle päin huomaa. Radalla juostessa koira keskittyy täysipainoisesti "saaliin" kiinni saamiseen eikä välttämättä huomaa kipua. Seuraukset voivat olla vakavia.

METSÄSTYS: Galgot ja podencot metsästävät juoksemalla saaliin kiinni ja tämä tapa metsästää on Suomessa laissa kielletty. Näitä rotuja ei siis saa käyttää metsästykseen.

Lisätietoa galgoista ja podencoista

1. Jokaisen adoptointia harkitsevan tulee ensiksi tutustua sivujen Adoptio-osioon.
2. Seuraavaksi tulee täyttää kotiselvityslomake, jolla annetaan tärkeitä adoptioon liittyviä taustatietoja yhdistykselle ja koiravaraajalle.
3. Tämän jälkeen voit olla yhteydessä koiravaraajaan ja keskustella koirasta sekä adoptioon liittyvistä asioista tarkemmin. Yhteystiedot alla.

HUOM!
Koira on kuvailtu sen perusteella, minkälaiseksi koiran luonne ja käytös on arvioitu tarhaympäristössä. Luonne ja käyttäytyminen voivat siis muuttua kotiin tullessa.

Lisätietoja:

sanni tiedot

PVM 24.8.2015