Ami palautui kotia etsiviin itsestään johtumattomista syistä - uudella omistajalla ilmeni hyvin pian kotiutumisen jälkeen pahoja allergia oireita. Aikasempi kuvaus:

Arviolta noin 1-2-vuotiaan Amin löysi maaseudulta eräs tarhan vapaaeehtoinen. Ami pääsi Malagan tarhan suojiin vain koska lupasimme löytää sille kodin Suomesta. Ami on avoin, ystävällinen ja energinen poika. Ami taitaapi olla rodultaan amstaffi, kovasti ainakin muistuttaa ko.rotua. Ami oli suhtautunut tosi ystävälliseti myös löytäjänsä pieniin lapsiin. Ami kävelee nätisti hihnassa ja vaikuttaisi tulevan hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Ami on noin 45 cm korkea ja painaa noin 20 kiloa.

Ami on Helsingissä kotihoidossa, ja pärjää hienosti. On kiltti ja reipas, rakastaa palloja ja ihmisiä. Perheessä on pieniä lapsia, kenen kanssa Ami tulee myös hyvin juttuun. Ami tarvitsee kodin jossa on paljon aktiviteettia sillä koiralla on hyvin paljon energiaa. Ami on sisäsiisti, eikä hauku kerrostalon ääniä, hyvin on pärjännyt myös yksin ollessaan. Amille etsitään ensisijaisesti kotia aktiivisesta perheestä, Ami viihtyy ihmisten seurassa ja nauttii touhusta ympärillään. Uudelta kodilta vaaditaan kokemusta voimakasluontoisemmista koirista. Amille etsitään siis osaavaa kotia, mielellään ainoana koirana.

Nykyinen koti kertoo:

Kotona ollessa Ami on usein hyvinkin riehakas ja hakee huomioita haukkumalla ja murisemalla jos sen kanssa ei touhua. Mutta kun sen kanssa viettää aikaa ja leikkii, se jossain vaiheessa hakeutuu nukkumaan useaksikin tunniksi. Pallot ja vinkulelut ovat ilmiselvästi eniten Amin mieleen mutta se tuhoaa ne alta aikayksikön. Ruoka Amille maistuu hyvin. Vähän turhankin hyvin. Tällä hetkellä se syö kaksi ateriaa päivässä.
Ulkoa tulevat äänet  (ihmisten puhe tai liikkuminen) saavat Amin joskus haukkumaan. Mutta uskoo kun komentaa ja rauhottelee.
Ami ei suhtaudu yhtään epäluuloisesti sisään tuleviin ihmisiin jos ne ovat tulleet samaan aikaan minun kanssa. Ami tervehtii vieraita lämpimästi ja innoissaan.
Mutta ovikello/oveen koputus tuottavat tiukan haukkuryöpyn.Ulkona lenkillä Amilla on aina lenkin alussa täysi vauhti päällä. Vetää hihnassa kuin höyryjuna.
Samoin toisten koirien vastaantuleminen ei Amilta aina ihan luonnistu. Ami menee hieman liian itsevarmasti suoraan kohti vastaantulevaa koiraa ja monet vähemmän itsevarmat käsittävät sen väärin. Mutta tähän toimii herkulla huomion kääntäminen loistavasti kun Ami on niin perso raksuille. :D
Isot tarpeensa Ami tekee käytännössä joka kerta reilusti sivuun kävelytieltä (syvään hankeen) eli jätösten kerääminenkin käy urheilusta. :)
Ihmiset ja muut eläimet, samoin kuin autot ja jopa lentokoneet, kiinnostavat Amia joskus todella suunnattomasti ja joskus eivät juuri ollenkaan.
Autotien vierellä käveltäessä kannattaa olla tarkkana ettei kohella auton eteen jotain kiinnostavaa nähdessään.
Ami tykkää olla vapaana lenkillä ja tulee aina luokse kun kutsuu. Olen pitänyt vapaana vain kun ei muita koiria tai ihmisiä ole näköpiirissä.
Kynnenleikkuu ja tassujen pesu ei ole Amista niitä kivoimpia askareita. Tassut saa pestyä kun vaan hoitaa homman varmalla otteella. Ei Ami siitä stressaannu, mutta ei vaan oikein haluaisi sitä vettä päälleen.

1. Jokaisen adoptointia harkitsevan tulee ensiksi tutustua sivujen Adoptio-osioon.
2. Seuraavaksi tulee täyttää kotiselvityslomake, jolla annetaan tärkeitä adoptioon liittyviä taustatietoja yhdistykselle ja koiravaraajalle.
3. Tämän jälkeen voit olla yhteydessä koiravaraajaan ja keskustella koirasta sekä adoptioon liittyvistä asioista tarkemmin. Yhteystiedot alla.

HUOM!
Koira on kuvailtu sen perusteella, minkälaiseksi koiran luonne ja käytös on arvioitu tarhaympäristössä. Luonne ja käyttäytyminen voivat siis muuttua kotiin tullessa.

Lisätietoja:

tiedotkati

PVM 21.10.2012 / 27.12.2012