Kaksi pentua, uros ja narttu, heitettiin kaksimetrisen aidan yli luurangan laihoina, täynnä kirppuja sekä punkkeja. Onneksi he tippuivat ihmisten syliin, jotka välittivät koirista. Nämä ihmiset toimittivat pennut Galgos en Familian tarhalle. Tarhalla koirat ovat toipuneet hyvin ja toinen pennuista, Venus, saikin jo kodin Suomesta. Siskon lähdettyä on Apollo ollut kovin surumielinen ja niinpä olisikin hyvä jos se löytäisi pian myös oman rakastavan kodin. Apollon etujalat ovat hieman epämuodostuneet pentuajan huonon ravinnon takia, mutta kunnon ravinnon ja vitamiinien avulla jalat ovat jo paremmat kuin tarhalle saapuessaan.

HUOM!  Galgojen juoksuttaminen radalla ei ole sallittua. Koiralla voi olla vanhoja vammoja joita ei päälle päin huomaa. Radalla juostessa koira keskittyy täysipainoisesti "saaliin" kiinni saamiseen eikä välttämättä huomaa kipua. Seuraukset voivat olla vakavia.

METSÄSTYS: Galgot ja podencot metsästävät juoksemalla saaliin kiinni ja tämä tapa metsästää on Suomessa laissa kielletty. Näitä rotuja ei siis saa käyttää metsästykseen.

Lisätietoa galgoista ja podencoista

1. Jokaisen adoptointia harkitsevan tulee ensiksi tutustua sivujen Adoptio-osioon.
2. Seuraavaksi tulee täyttää kotiselvityslomake, jolla annetaan tärkeitä adoptioon liittyviä taustatietoja yhdistykselle ja koiravaraajalle.
3. Tämän jälkeen voit olla yhteydessä koiravaraajaan ja keskustella koirasta sekä adoptioon liittyvistä asioista tarkemmin. Yhteystiedot alla.

HUOM!
Koira on kuvailtu sen perusteella, minkälaiseksi koiran luonne ja käytös on arvioitu tarhaympäristössä. Luonne ja käyttäytyminen voivat siis muuttua kotiin tullessa.

Lisätietoja:

tiedotmaria

PVM 26.6.2015