Cesar on noin 55-60cm korkea ja noin 20-25kg painava nuori iloinen poika, joka tuli Malagan tarhasta Suomeen kotihoitoon ja etsimään omaa kotia. Kotihoitaja kertoo:

Cesar on ihana, tosi tosi kiltti ja oikeastaan aika helppo koira. Poika ei kärsi eroahdistuksesta, ei tee tuhoja yksinollessaan (8t/ pv), ei hauku kerrostalossa rappukäytävän ääniä, ei juurikaan hypi vasten ihmisiä, ei rähjää vastaantuleville koirille (vaikka toinen rähjäis), on sisäsiisti...Koirapuistossa tykkäätoisten kans leikkimisestä, mutta jos joku on liian hyökkäävä, niin tulee ihmisten kainaloon turvaan.

Lenkillä useimmiten kulkee nätisti, mutta joskus aloittaa vetämisen (riistan hajut ym) ja käytössäon nyt vedonestopanta ja fleksi, sekä lyhyempi hihna varalta. Autoja Cesar pelkää aika paljon,varsinkin pimeällä ne pelottaa vielä enemmän ja metsään pitäis pongahtaa niitä pakoon, ja silloin poikaa saakin pitää tiukassa hihnassa eikä missään fleksissä. Lenkkireitit on vielä olleet pururatoja,sivupolkuja ja vähäliikenteisiä reittejä, ja lyhyempiä pätkiä reenaillaan sitten niitä kamalia teitäjoissa ajelee autoja, rekkoja, busseja ym kamalaa. Kaupungin äänet ei myöskään ole kivoja, ja siinä kyllä itsekin alkaa kuunnella että miten paljon kaikkia tyhmiä ääniä oikeasti kuuluukaan,jäätelöauto, roska-auto, sirkkeli, juna, tehtaitten mölinä, ihan turhia ääniä! Voi ei, miksi tuonkiauton piti just tänne ajaa!!!

Mutta kun Cesar pääsee metässä irti niin siitä se varsinainen elämä sitten alkaa. Myyrien hajut onhienointa mitä voi olla. Siinä vaiheessa voi vain laulaa että pienet podencot ne lystikkäitä on,ei oo korvia laisinkaan:D eli luoksetulo on täysin uusi asia. Poika seuraa kyllä koko ajan missämennään, häviää näkyvistä mutta hetken (kotvasen) kuluttua tulee etsimään laumaa. Irti en uskaltaisi pitää muutakuin jos tie ei ole lähellä. Cesar ei kylläkään ole lähtenyt muita ihmisiä tai koiriatai maastopyöräilijöitä tervehtimään vaan keskittyy myyriin 100%. Sisällä tätä mussukkaa saa halailla ja pussailla, tykkää siitä kovasti vaikka ei itse olekaansuuhun tuppautumassa, puskee ja kiehnää kylläkin paljon, ja tykkää leikkimisestä japallopelistä olohuoneessa...koko ajan on avautunut ja tullut rohkeammaksi Mitähän tästäpojasta vielä tuleekaan...

1. Jokaisen adoptointia harkitsevan tulee ensiksi tutustua sivujen Adoptio-osioon.
2. Seuraavaksi tulee täyttää kotiselvityslomake, jolla annetaan tärkeitä adoptioon liittyviä taustatietoja yhdistykselle ja koiravaraajalle.
3. Tämän jälkeen voit olla yhteydessä koiravaraajaan ja keskustella koirasta sekä adoptioon liittyvistä asioista tarkemmin. Yhteystiedot alla.

HUOM!
Koira on kuvailtu sen perusteella, minkälaiseksi koiran luonne ja käytös on arvioitu tarhaympäristössä. Luonne ja käyttäytyminen voivat siis muuttua kotiin tullessa.

Lisätietoja:

tiedotkati

PVM 13.10.2012