Copito on pieni, noin 2,5-vuotias kiinanpalatsikoira-mix uros. Copito löysi kodin alunperin Espanjasta, mutta selvisi, että uusi omistaja yritti myydä Copitoa eteenpäin. Nyt olisi Copiton aika löytää oma pysyvä koti!

Copitoa kuvaillaan sosiaaliseksi ja helpoksi koiraksi. Se on korkeaenerginen ja leikkii mielellään koirakaveriensa kanssa. Toisaalta myös rauhallinen lekottelu luonnistuu.

Copitolla on albinismi, minkä takia ei ole varmaa, tuleeko sen näkökyvyssä tapahtumaan muutoksia. Eläinlääkärin mukaan näin ei ole kuitenkaan ainakaan vielä tapahtunut.

Copiton säkäkorkeus on noin 37 cm ja paino noin 10 kg.

Katso video Copitosta! Katso video Copitosta kissojen kanssa!

Kotihoitajan kertomaa tammikuussa 2020:

"Ensimmäinen vuorokausi kotihoidossa alkaa olla lopuillaan. Eteisessä Copito tarjosi heti ehkä ainoaa hallitsemaansa temppua eli istumista, kun otin namit käteen. Tsekkasi asunnon ja rauhoittui sitten aloilleen. Se on reipas ja utelias, ja aina kun asunnossa tapahtuu, Copiton tarkastuspartio käy katsastamassa tilanteen.

Hihnassa se kävelee melko hyvin – kiertelee jonkin verran siksakkia ja kuono tuhisee taukoamatta. Innostuessaan alkaa vetää, mutta selvästi hihnakävelyä on harjoiteltu. Muita koiria olisi kova hinku päästä tervehtimään.

Copito on perso herkuille, joten sille saisi varmaan opetettua vaikka mitä! Namien kanssa antaa tehdä tassupesut, ja se vaikuttaa muutenkin melko helposti käsiteltävältä. Lenkkien jälkeen tämä tehopakkaus saa leikkikohtaushepuleita, joiden aikana käydään hakemassa lisäenergiaa rapsutuksista.

Lyhyen tutustumisen perusteella Copito vaikuttaa hyvin aktiiviselta, luottavaiselta ja ihmisrakkaalta, ja siitä näkee, että se on ollut kotikoirana."

 

1. Jokaisen adoptointia harkitsevan tulee ensiksi tutustua sivujen Adoptio-osioon.
2. Seuraavaksi tulee täyttää kotiselvityslomake, jolla annetaan tärkeitä adoptioon liittyviä taustatietoja yhdistykselle ja koiravaraajalle.
3. Tämän jälkeen voit olla yhteydessä koiravaraajaan ja keskustella koirasta sekä adoptioon liittyvistä asioista tarkemmin. Yhteystiedot alla.

HUOM!
Koira on kuvailtu sen perusteella, minkälaiseksi koiran luonne ja käytös on arvioitu tarhaympäristössä. Luonne ja käyttäytyminen voivat siis muuttua kotiin tullessa.

Lisätietoja:

tiedotmaija

PVM 28.12.2019