Jotta koirat pääsisivät Espanjasta Suomeen uuteen kotiinsa, pitäisi niille löytyä kuljetus. Tässä asiassa voivat auttaa kuka tahansa Málagasta Suomeen lentävä henkilö toimimalla ns. lentokummina eli auttamalla Suomeen matkustavan koiran tai useampia.

Koiran lentokummina toimiminen on helppoa ja siitä ei aiheudu matkustajalle juurikaan ylimääräistä vaivaa eikä lainkaan rahallisia kustannuksia. Koira tuodaan tarvittavine asiakirjoineen kentälle koiratarhan vapaaehtoisten toimesta. Kentällä koirat laitetaan kuljetuslaatikossa koneen ruumaan. Koira tarvitsee vain jonkun koneessa olevan matkustajan, jonka nimellä se matkustaa koneen ruumassa "matkatavarana". Koiran mukaan ottaminen ei vähennä matkustajan sallittuja matkatavaramääriä, vaan se kirjataan erikoismatkatavaraksi. Yhdistys tilaa koirien lentopaikat ja huolehtii niiden maksuista. Koirien passit, TRACES -todistukset ja mahdolliset muut paperit matkustavat lentokummin käsimatkatavaroissa.

Yhdistyksen työntekijä sekä koiran adoptoiva henkilö tulevat lentokummia vastaan Helsingin lentokentän saapuvien lentojen tuloaulaan. Lentokummi kuljettaa koirat tullialueen läpi, jonka toisella puolella odottavat koiran uudet omistajat sekä yhdistyksen edustaja.

Jos siis sinä tai tuttavasi on lähdössä Aurinkorannikon alueelle ja lentämässä sieltä takaisin reittiä Málaga-Helsinki, niin otathan yhteyttä ja jutellaan tarkemmin! Voimme tuoda koiria vain suorilla lennoilla, eli tällä hetkellä Finnairin tai Norwegianin lennoin. Koirapaikat tällä reitillä ovat usein täynnä, joten pyydämme kummeja ilmoittautumaan mahdollisimman aikaiseissa vaiheessa.

Kauttamme Suomeen adoptoidut koirat tuodaan Suomeen maahantulovaatimuksia noudattaen. Kodittomat Espanjan Koirat ry. on rekisteröitynyt Ruokaviraston määräysten mukaisesti kaupalliseksi maahantuojaksi. Koirat merkitään määräysten mukaisesti eurooppalaiseen TRACES -järjestelmään ja asian todentavat dokumentit matkustavat koiran passin mukana.

Miia Marjamäki (Espanja)                    
p. +34 600 834 626                               
miia(at)espanjankoirat.com                 

Maria Keravuo (Suomi)
p. +358 45 8581412
maria(at)espanjankoirat.com

Maija Vihermaa (Suomi)
p. +358405432240
maija(at)espanjankoirat.com